Om Oss

Hej jag heter Lena och bor i Järvsö i Hälsingland. Jag bor på en lantgård med min man och två av mina tre söner. På gården finns det både kor , hästar , höns, katter och många hundar.

Mitt intresse för hundar har nog funnits sedan jag var liten. Som 10 åring hade jag sparat ihop pengar till min  alldeles egna hund som var en wehls corgi pembroke vid namn Jojje han blev 16 år. 

Efter det började mitt intresse att arbeta med hundar och jag sökte mej till Järvsö brukshundklubb där jag gick kurs med min mans jämthund Dennis. Sen rullade det på och jag började hjälpa till på kurser och tävlingar. Utbildade mej till SBK instruktör på 90 talet och köpte en schäfer som jag tävlade lydnad och bruks med. 2003 skaffade jag en golden reteriever Lisabackens Diva Dagdriva . Hon ledde in mej på vägen med underbara retrievers en allround hund som ställer upp på allt. Eftersom jag gärna ville ha en svart hund så blev det 2007 en flatcoated retriever Decorous Quality Quail Vera som är kennelns stamtik. En underbarare kamrat finns inte. Vi har gjort det mesta aktiviteter som man kan göra tillsammans. jakt,viltspår, bruks,lydnad,rallylydnad,agility, nosework. Wow jag bara älskar dessa flattar och på den vägen är det............ 

Min man heter Jörgen Olsson och han har haft jämthundar i stort sett hela sitt liv. Jörgen jagar mest älg och just nu bor det 4 jämthundar hos oss.